Mamak Cengizhan'da yıkım tamamlandı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; Çözüm için hızlı adımlar attık ve bugün gelinen nokta ortada. Buradaki en büyük temennimiz ise kimsenin burnu bile kanamadan yıkımları tamamladık” dedi.

5.11.2014 14:50:52 0
Mamak Cengizhan

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Çözüm için hızlı adımlar attık ve bugün gelinen nokta ortada. Buradaki en büyük temennimiz ise kimsenin burnu bile kanamadan yıkımları tamamladık” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cengizhan Mahallesi’nde zemin kayması nedeniyle hasar gören iki binanın yıkım çalışmaları tamamlandı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kaymanın başladığı ilk günden itibaren bölgeyi kontrol edip hem çalışmaları yönetti hem de vatandaşları bilgilendirdi. Tamamlanan yıkım çalışmaları için bölgeye giden Akgül incelemelerde bulundu. Vatandaşların sorularını da cevaplayan Akgül; “Çözüm için hızlı adımlar attık ve bugün gelinen nokta ortada. Buradaki en büyük temennimiz ise kimsenin burnu bile kanamadan yıkımları tamamladık” dedi.

 Risk en düşük seviyeye çekildi

Kaymanın gerçekleştiği günden itibaren bölgede adeta seferberlik yaşandığını dile getiren Akgül; “İlk olarak kayan bina ve yakınında bulunan riskli binalarda yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yıkımın gerçekleşmesinin ardından diğer binalarda şu an itibariyle risk en düşük seviyeye çekildi. İlk aşama olan yan yatmış binaların üst kısmının yıkımı tamamlandı. İkinci kısımda kotun altın kalan kısımların yıkımı bulunuyor. Son olarak ta istinat duvarlarının ortadan kaldırılacak” dedi.

 Mahallelerinden uzaklaşmayacaklar

Kayan binaların altında yer altı suyu bulunduğunu dile getiren Akgül; “Burada hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Evini kaybeden vatandaşlar için aynı bölgeye yakın bir yerde mahallelerinden uzaklaşmayacakları şekilde çalışma yapacağız. Bu konu üzerine Büyükşehir Belediyesi ile görüştüm, kimse hak kaybına uğramayacak. Boşaltılan binalardaki vatandaşlara kira yardımı yapılıyor. Ayrıca kalacak yeri olmayan vatandaşlar çeşitli otellere de yerleştirilerek oluşacak mağduriyetin önüne geçtik” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 
 
 

23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46